söndag 7 mars 2010

Dags att börja

Jag har inte bloggat på ett tag, och det beror på många olika saker, inte minst att det har varit en hektisk tid i partiet. Vi har jobbat med många olika saker, t ex vår valplan och en massa andra saker. Men nu känner jag att det är dags att återuppta bloggandet. Inte minst för att det är ett väldigt viktigt val i höst. Ett val som står mellan två olika samhälls system.

Vår valplan innehåller olika strategier och tankar om vad som är viktigt för att vi ska nå en framgång i valet. Den innehåller inga konkreta vallöften, dom kommer vi med senare under våren. Men det är en tydlig markering på hur vi vill se vår kommun utvecklas, för alla inte bara några få.
Det är viktigt att vi har en kommun för alla, det går inte att ha en kommun som vänder sig till de som redan har det bra. Vi måste våga bry oss om varandra, det tjänar alla på.

Igår var många av oss socialdemokrater samlade för en start på en kadidat utbildning, som skall pågå under våren, vi var 140 st som träffades på Marieborg, och hade en trevlig och inspirerande dag. Min son var med för första gången som aktiv politiker, och jag tror att han tyckte det var ganska intressant. Men det som är roligast är att det kunde lika gärna varit tre gånger så många om alla hade kunnat vara med. Nu kan inte alla varje gång man gör något och det finns inte möjlighet att hyra så stora lokaler för att samla alla. Men utbildningen forsätter nu med mer lokala inslag och då kan vi vara många som både påverkar och lär oss massor för att återta makten, och slänga ut denna regering och alla deras allianskamrater i kommuner och landsting. Det behövs för att vi ska få ett varmare Sverige som är till för alla.

Miko

Inga kommentarer: