söndag 28 mars 2010

Falsk marknadsföring

Igår presenterade Alliansens partiledare delar av sin vårbudget, och i den finns förslag på sänkta skatter för pensionärer. Det kan låta som om det är något revolutionerande, nu ska man äntligen ge till många av de mest behövande i vårt land. Många pensionärer har drabbats hårt av den Moderat ledda regeringens förda politik. Högre skatter än för oss som jobbar, sänkt pension i år, höjda priser på mediciner pga avregleringen av Apoteks markanden och listan kan göras mycket längre.

Sänkningen av skatten som Allianspartierna förslår, gör fortfarande att det finns en stor skillnad mellan den som jobbar och de som har jobbat, jag tycker det är en förfärlig politik. Sänkningen av skatten motsvarar bara en tredjedel av den vi som arbetar har fått. Personer som hela sitt liv har kämpat och slitit skall straffas just för att de är äldre. Den politiken står inte jag för. Jag tycker vi skall ha ett skattesystem som bygger på att man betalar skatt efter bärkraft, den som tjänar mycket betalar mer än den som tjänar sämre, det skall gälla oavsett om du arbetar eller inte.

Därför anser jag att regeringens förslag är falsk marknadsföring och inget annat, det lovar mycket men ger väldigt lite.

Miko

Inga kommentarer: