lördag 20 mars 2010

Hälso och sjukvårdspolitik

Fredag till lördag har jag varit på en konferens, med nya och gamla landstingspolitiker. Vi nya har blivit introducerade i vad det innebär att vara politiker i landstinget, det skiljer en del mot att vara det i en kommun kan jag säga. kommun politiker lägger sig nog i betydligt mer än man gör i landstinget. Och det ska nog vara så också, verksamhetenär så stor och komplex många gånger så det kan inte vi politiker kunna allt om.

Men det som jag vill skriva om är egentligen vilken politik som förs, idag har vi en majoritet som har resignerat, man vågar inte göra något utan låter istället ekonomi och verksamhet förfalla. Nu har vi en fin sjukvård i Östergötland, och så vill jag att det skall förbli. Därför är det viktigt att vi får till ett skifte på tronen den 19 september. Vi har diskuterat Socialdemokraterna i Östergötlands program för hälso och sjukvården. Det är ett gediget material som skall beslutas om på vår kongress i april. Programmet har arbetats fram under en tid och detta i samarbete med patientgrupper, handikapporganisationer och många andra. Det känns som vi har ett starkt stöd för våra tankar.

Programmet tar upp hur vi vill att vården skall formas och se ut, men också hur den skall finansieras Diskussioner om prioriteringar och hur vården skall vara utformad, tre sjukhus skall vi ha och dessa skall ha länsuppdrag. Mycket mer finns det i programmet, men eftersom det inte ännu är beslutat så kommer jag tillbaka till detta i ett senare inlägg.

Vi har en politik för en rättvis och jämlik vård för alla Östgötar och inte bara för de som kan betala för sig. Detta är viktigt och det skall vi slåss för.

Miko

Inga kommentarer: