måndag 3 augusti 2009

Allians med stängda öron

Om en vecka skall oms och soc nämnden i Mjölby fatta beslut om nästa års besparingar, vi har nu under flera månader försökt att stoppa några av förslagen. För vi anser att det kommer att slå mot de som mest behöver vår hjälp. Det var det som nämnden gav förvaltning i uppdrag när fullmäktige sa vad nämnderna skulle spara. Vi sa att tredje person skall inte drabbas då måste vi hitta andra förslag. Med några av de förslag som nu nämnden skall fatta beslut om anser vi att just det kommer att ske. För hur skall man annars tolka att personals arbetstider skall förskjutas till tidigare morgnar och senare kvällar. Viss ordinarie personal på boenden skall ersättas med nattpatruller, och andra åtgärder som vi anser slår ganska så direkt mot de vi är till för.

Istället vill vi att man nu väljer att spara åtminstonde lite på administration, och inte bara på vårdpersonal. Vi har fått lite respons men bara att man ser över administrationen på de olika enheterna, centralt så vill man absolut inget göra, det går inte heter det. Men hur långt skall man gå när det gäller vårdpersonal. Jag anser att där inte heller går att göra mer utan att det drabbar tredje person.

Vi har idag en väl fungerande vård och omsorg i Mjölby kommun, med dessa förslag är jag rädd för att det kan bli mycket sämre Både inom äldre och inom LSS verksamheten. Vi gör vad vi kan för att stoppa förslagen, men tyvärr så har inte alliansen samma åsikt som oss. Det gick bra att inför valet kritisera förslag som inte alls gick lika långt som dessa gör. Men det är lätt att bli poppulistisk inför ett val för att få väljare, men man måste också då våga stå upp för sina ideal och värderingar när man skall fatta tunga beslut det gör inte majoriteten i Mjölby idag. Man väljer istället att fatta beslut utan att ifrågasätta eller ens ställa frågor om förslagen. Antagligen för att man bara är makthungrig inte för att jobba för de som vi är till för.

Välj bort dom i nästa val, det behövs för att säkra vården om äldre och handikappade i vår kommun.

Miko

Inga kommentarer: