måndag 3 augusti 2009

Debbatt artikel

Vi har försökt att få en insändare publiceread i Corren, men tyvärr så vill inte Corren ta in den.
Leif Ekström har svarat på olika insändare om hur SPI agerar politikst i Mjölby men även i landet nu när han har blivit ordförande. Jag har kommenterat det här i bloggen tidigare. Men eftersom att tidningen nu inte vill ta in vår insändare så tänkte jag att jag kunde lägga den här.

Leifs försat artikel kritiserade regeringen ganska så hårt för att man var orättvis mot pensionärer, och vi undrar varför han då inte agerar likadant i kommunens olika organ där han själv är representerad.



Synpunkter på Leif Ekströms svar på Maj-Britt Björlunds insändare i Corren 16/7.
När vi den 16/7 läste Corren, såg vi med förvåning ett svar från Leif Ekström, han redogjorde för SPI:s politiska arbete i Mjölby. Vi i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet känner väldigt lite igen SPI i den beskrivningen. Det vi undrar över är om vi och Leif går på samma sammanträden? För den bild han ger stämmer väldigt lite med verkligheten.
Hans hjärtefrågor är äldreboenden, resultatet kan vi redan se. Anmärkningsvärt tycker vi. Om Leif menar byggandet av trygghetsboendet på Burensköldsvägen, så var det ett färdigt tjänstemanna förslag, Där fanns ingen kritik eller synpunkter från SPI. Vi tycker att iden med olika boendeformer för äldre är bra, men placeringen är fel. Var finns de äldres åsikt i Leifs agerande? Vi lyssnade på många pensionärer och de vill ha en annan placering av boendet. Och var finns tankarna om att ha möjligheten att bo kvar hemma? Detta är helt borta i dagens diskussion om äldres boende.
Leif säger också att han har en vågmästarroll. Inte en enda gång varken i omsorgs och socialnämnden, eller i fullmäktige har SPI lagt ett eget förslag eller haft en avvikande åsikt än alliansen. Är det så att allt som kommer från alliansen är bra? Vi tycker inte det. Eller är det så att makten är viktigare än de SPI säger sig värna?
En annan hjärtefråga är maten till de äldre. Det är bla bara priset kvar att förändra. Var finns allt tal om den dåliga kylda maten och annat som Leif åkte runt om i kommunen och kritiserade inför valet? För inga förändringar till det bättre har skett.
Inte i en enda fråga har SPI gått emot alliansen, med vår politiska kunskap så blir resultatet att SPI är bara ett nytt borgligt parti.
Ledamöterna för
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet
i Omsorgs och socialnämnden i Mjölby.

Inga kommentarer: