torsdag 6 augusti 2009

Segregering

Timbro, Svenskt näringslivs tankesmedja hade idag en debatt artikel i DN. Där säger en företrädare för Timbro att det finns gott om pengar i kommunerna om man bara sysslar med det man skall göra. Han föreslår att kommunerna skall sluta syssla med kultur och fritidsverksamhet.
Mycket kan man säga om Timbro, men det här är nog att gå över gränsen. Men tyvärr så visar det bara vilken syn man har på samhället och på människor. Själv anser jag att det är väldigt viktigt att kommunerna ser till så att alla som vill i dagens samhälle kan hålla på med olika former av kultur och fritidsaktiviteter. För om inte kommunerna gör det så ser vi snart vart samhället tar vägen. De som har råd kan idrotta eller spela något instrument. Många kommer att få sitta brevid och kolla på istället. Det är många som vill det men de som vill t ex idrotta måste vi gemensamt se till så att alla har möjlighet.
Sluta istället med stora skattesänkningar för redan välbeställda och satsa pengarna i offentlig sektor, då får vi ett samhälle för alla. Där alla kan göra det dom vill syssla med.

Miko

Inga kommentarer: