söndag 30 augusti 2009

Inspirerad

Igår hade vi inom Socialdemokraterna i Mjölby, en form av avstamp inför valet om drygt ett år. Vi skulle sätta oss ner och identifiera olika viktiga frågor inom kommunpolitiken. Och vilken dag vi hade, helt underbart var det.

Dagen inleddes med ett extra repskap för att fastställa vår nomineringar till riksdags och landstingslistorna, så numer får man kalla sig för landstingskandidat. Efter det korta mötet hade vi ett inspirerande föredrag av Håkan Juholt. En härlig smålänning med en otroligt retorisk förmåga, han satte fart på många tankar. Hans budskap var helt enkelt att vi skall beskriva en berättelse som visar på hur moderaterna knycker vårt budskap, förvanskar det till nått annat med väldigt lite bakom. När Fredrik Reinfeldt säger att han vill bli som Tage Erlander så tror jag att Tage vänder sig i sin grav, för inget av det som Reinfeldt säger ligger ens nära det Erlander tyckte. I fråga efter fråga försöker de härma oss men misslyckas totalt. Har man en nedvärderande människosyn så går inte budskapet fram.

Efter Juholts anförande och lite mat, så startade vi med ett par framförande, ett av mig som talade om studiesatsningen vi skall göra till våren, sen kom Anna och Cecilia in och talade om bilden av partiet. Mycket intressant och lärorikt. Hur möter vi alliansen och hur skall vi föra fram vårt eget budskap. Efter det gick vi ut i grupper, nämndsgrupperna satt tillsammans och hittade frågor som vi tror är viktiga inför valet. Det vi kan säga är att det finns mycket att jobba med, nu har vi hittat problemen nu skall vi arbeta fram hur vi skall lösa dom. Mycket bra grupparbeten som avslutades med en kort redovisning, med bra diskussioner. Vi har mycket att göra, men med det här underlaget kan vi ta fram en bra politik som för oss tillbaka till makten i Mjölby.

Dagen avslutades med en kräftskiva, och skön avslappning med partivänner. Tyvärr valde flera att åka hem, lite synd för vi hade kul. Tack för en mycket bra dag Cecilia och Anna, kommer vi att leva på ett tag nu.

Miko

Inga kommentarer: