tisdag 18 augusti 2009

Många har undrat vad det skall bli av SAAB och Volvo, regeringen har stått med händerna i byxfickorna och gjort inget. Man har istället valt att se på dessa företag som på väg att avvecklas. Detta är tragiskt. Inte minst sett ur det läge Sverige befinner sig i, en arbetslöshet som skenar och en ungdoms arbetslöshet som är en av de största i Europa. I valrörelsen för tre år sedan så talade man sig varma om hur utanförskapet skulle avvecklas, det enda man avvecklar är den svenska modellen och arbetsmarknaden. Utanförskapet ökar och antalet som kommer att leva på försörjningsstöd kommer att racka i höjden enligt regeringens egna prognoser. Det är inte bara synd om de som redan idag får leva på existensminimum, och de som kanske snart kommer att få göra det. Utan det är även synd om de som valde att rösta fram en regering som så fatalt har misslyckats med sin politik En politik som redan från början var dömd att misslyckas. När man sen då får en lågkonjunktur på halsen som är djupare än på länge. Så väljer man att göra, ja just det inget.

Om man hade tänkt till så skulle man valt att sänka skatterna mindre än man gjorde och satsat pengarna i den offentliga sektorn, kommuner och landsting får dra ner för att redan välbetalda skall få ännu mer i sin plånbok. Om istället kommunerna hade fått pengarna kunde vi ha motarbetat stora delar av utanförskapet, som nu har skapats av sittande regering. När man nu inser sitt misstag försöker man rätta till olika saker men det är kanske redan försent och man väljer att satsa alldeles för lite. Det kommer invånarna i Sverige att få lida för.

Vi får inte göra om det misstaget en gång till. Nu måste vi se till att få bort den blåa regeringen och få in en mänsklig regering med inriktning på att alla skall i sysselsättning, med SAAB och Volvo kvar i landet.

Miko

Inga kommentarer: