tisdag 16 december 2008

Regeringens misstag

I dessa bistra dagar så kan man undra hur vår så kallade regering tänker. De har i flera veckor och månader haft chansen att visa att de verkligen menar något med sitt tal om arbetslinjen, och allt svammel om utanförskap. Men gör man något, ja det är klart att de gör, men allt det som kallas för en jättesatsning från regeringen. Är egentligen inget annat än ett stort fiasko, för det de gör är egentligen bara att gå två steg bakåt.

Man jättesatsar på komvux och ky-utbildningar, säger man. Och man genomför praktikplatser som skall få människor att komma ut i riktiga jobb. Vad inne bär då det, jo satsningen på komvux kan man bara skratta åt, platserna där är fortfarande betydligt färre än de var när regeringen tillträdde. Och vad det gäller praktikplatserna så kan man bara fråga sig vad är det för skillnad mot PLUS-jobben som alliansen hatade så evinnerligt. Ja inget egentligen, mer än att det inte finns någon större trygghet.

Näe satsa istället ordentligt, lägg mer pengar på kommunerna och landstingen. Så att de kan behålla den personal de har, och eventuellt kanske ta in mer personal. Men också för att ge möjlighet att stärka olika utbildningar som komvux och liknande. Det skapar jobb och tryggar jobb i Sverige, för den stora möjligheten för oss är att konkurera med en hög kompetens och en stor forsknings sektor som ger nya jobb i landet.

Miko

Inga kommentarer: