lördag 18 oktober 2008

Försörjningsstöd

Sitter och kollar på fotboll, och funderar på var utanförskapet (som borgarna så vackert har kallat det) ska ta vägen. Varslen i Sverige ökar för varje dag, och eftersom att det nu bara är Volvo, SAAB och andra stora som har börjat varsla, så skall man tänka på att tio gånger så många kan komma att varslas. När underleverantörerna till dessa stora känner av den vikande konjunkturen så kommer de att får varsla.

Oftast så leder tyvärr varslen till att många blir friställda och utan jobb. Det är lätt för en statsminister att säga att det är bara att söka ett nytt jobb. Men efter många år på samma företag så kanske man inte är så eftertraktad utan kan behöva utbildas eller få hjälp på traven. För jag tror ändå att alla vill gå till ett jobb varje dag och få känna sig behövd.

Men med den politik som alliansen för så kommer fler och fler att hamna i utanförskap, ett riktigt utanförskap. Där man måste söka socialbidrag för att kunna överleva. Vilka drabbas då av detta? Jo alla för det leder till att människor tappar framtids tro och det leder till ökade kostnader för kommunerna. Och då måste kommunerna spara på annan verksamhet, vilket kan leda till sämre service, skola och omsorg. Tänk om vi skulle få ett utanförskap som i många andra borgligt styrda länder. Ja då kommer det att kosta enorma summor bara för att betala till de som inte känner sig behövda.

Inga kommentarer: