tisdag 23 september 2008

Föräldramöte


Ja idag var det fullmäktige med en lika tunn dagordning som alliansens politik. Tyvärr kunde jag inte vara med för jag var på föräldramöte i sonens nya klass på Dackeskolan. Ja han ska bli kock säger han men idag fick han nöja sig med att servera. Kaffe och äpplekaka som smakade gott på kvällskvisten. De var duktiga fast väldigt nervösa inför första uppträdandet inför oss föräldrar.
Men för att återgå till Kommunfullmäktige, så kan man ju undra om alliansen funderar på att vinna valet genom att inte bedriva någon som helst politik överhuvudtaget. De senaste fullmäktige har varit över på ungefär en timme, är det så man skall bedriva styrning av en kommun eller är det helt enkelt så att man inte har någon politik som man törs stå för, eller våga driva för att framstå som både bakåtsträvare och nedrivare av den offentliga välfärden. För det kan väl i alla fall inte vara så att alliansen fortfarande anser att det är vi som skall lägga fram förslag och ha ideer. Vi driver de frågor som vi inte är överens med de borgliga i men det måste ju komma fram några förslag för att vi skall kunna ha en åsikt om dom.
Eller är alliansen så oense inom sig så att man inte kan driva fram några frågor, för risken att spräcka samarbetet Ja ibland skulle man ge ganska mycket för att få sitta med och lyssna under deras förhandlingar. Men jag tror egentligen att alliansen har så svårt att sitta i majoritet där det inte finns möjlighet att gnälla på alla förslag som kommer från motståndaren.
utan nu måste man ju själv stå för vad man tycker och också ta ansvar för det. Det är här det börjar bli känsligt för det var nog inte vad man hade räknat med.

Inga kommentarer: