lördag 17 januari 2009

Lekskola eller vad

Igår var det debatt i riksdagen om a-kasse regler för personer som jobbar i Danmark, och den frågan kan jag inte så mycket om. Men det hände en sak som kanske förvånar många men inte mig. Arbetsmarknadsministern sprang iväg i ilska när han blev ansatt av Luciano Astudillo. I en fråga som kan verka harmlös och ganska oviktig för det stor flertalet av oss svenskar. Men det det hela bevisar är att ministern är hårt ansatt och Moderaternas arbetsmarknads politik har fullständigt havererat. Ministern är hårt ansatt och klarar inte av situationen, och väljer då att fly än illa fäkta. Idéerna har visat sig vara verkningslösa och värdelösa för alla utom de mest välbeställda i vårt samhälle. När då bevisen läggs på bordet och argumenten tryter ja då flyr ministern, som är en av hjärnorna bakom Moderaternas NYA politik. Denna politik som har prövats i flera länder tidigare, inte minst av Thacher i Storbritannien och av flera presidenter i USA. Och fullständigt misslyckats och gett ett utanförskap som tar lång tid att återställa..

Politiken regeringen för med Littorin i frontlinjen är förödande för landet och när det nu bevisas i fråga efter fråga, och väljarna börjar se vad moderaterna gick till val på, ja då tappar man tålamodet och blir arroganta och flyr fältet. jag känner Littorin sen vi gick i skolan, och han visade redan då vilken människosyn han har. Vi gick i parallell klasser i Skänninge i 9 år och det stora bestående minnet som jag har är att han var skolans clown på jul spexen. Och den bilden förstärks bara av att han rusar ut ur Sveriges riksdag och gör sig till allmän clown för svenska folket.

Istället bör nog regeringen omvärdera sin politik och satsa där det nu behövs, nästan alla andra länder satsar enorma summor för att ta världen ur krisen, men inte Sverige, detta leder till att vi kommer att tappa i konkurens kraft och riskerar att tappa all välfärd och de goda levnadsförhållande som under årtionden skapats för det stora flertalet av landets invånare.

Miko

1 kommentar: