söndag 18 januari 2009

FP vad e dom till för

Läste idag en ledar artikel av Olle Svenning i aftonbladet, http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ollesvenning/article4204855.ab , den är intressant ur flera perspektiv. Vilken profil har de borgliga partierna egentligen, är vi på väg mot en två partistat och kan partiledare verkligen få förtroende från väljarna när de inte lyssnar till folket.
Läs gärna artikeln Olle skriver bra och belyser problematiken när man alltför mycket insyltar sig utan att verkligen ha på fötter.

Visst Hamas har ett stort ansvar i det som händer i Gaza, men kan man verkligen anklaga folk som gör allt för att överleva. Naturligtvis så är det aldrig acceptabelt med terror handlingar från nån, men det är heller inte acceptabelt att så brutalt misshandla en stat och ett folk som Israel gör mot palestinierna. Israel måste häva sin blockader och sina restriktioner mot palestinerna innan vi kan få en varaktig fred i Mellanöstern. Och naturligtvis måste Hamas sluta med sina raket beskjutningar mot Israel. Samtidigt är det också dags att bägge parter lever upp till tidigare avtal och inte minst till många olika deklarationer från FN:s säkerhetsråd.

Och vill vi alla ha fred så får vi alla ställa upp och hjälpa till att leda processen dit, för krig leder aldrig till något gott, bara nya problem och mer elände.

Miko

Inga kommentarer: