lördag 14 augusti 2010

Lögnaren Reinfeldt

En tuff överskrift kan tyckas men det är just vad jag anser om hans tal idag på Söder i Stockholm. Granskar man vad han har sagt så ser man snart att han har ingen politik för Sveriges invånare bara för de som har en fet plånbok. Det är nu dags att se till att han får sparken och hela hans anhang av medlöpare.

Det är lätta att stå i en talarstol och lova 6,1 miljoner människor i Sverige skattesänkningar under nästa mandatperiod, MEN och ett stort men, bara om det finns överskott i de offentliga finanserna. Därmed innebär det att det löftet redan har fallit, för med hans oansvariga ekonomiska politik under innevarande mandatperiod, har han sett till att förvandla en väldigt god ekonomi till ett moras.
Han säger också att skattesänkningarna skall ligga mellan 170 och ca 300 kr per månad. Här talar han kanske sanning, men det han inte säger är vad kommer dessa sänkningar att kosta alla invånare i slutänden. Vi vet att de flesta av Sveriges kommuner och landsting som bedriver vår välfärd, idag har det väldigt kämpigt. Man tvingas att spara utom de kommuner där de med redan höga inkomster bor. Eller så tvingas man höja kommunalskatten, och var tog då löftet om sänkt skatt vägen. Det blir inget kvar det blir en skattehöjning för många istället. Men detta talar statsministern tyst om.

Och nu när det hela sommaren har talats väldigt mycket om välfärden, så vill Reinfeldt inte längre tala om vad våra invånare behöver. Han har länge talat om välfärdens kärna och att de skall värna den, ja vem vill inte det, men jag vill mycket mer. Jag vill värna hela välfärden inte bara det som är lagstadgat, eller någon miniminivå på sjukvård eller omsorg. Kanske en skola som ger vad alla behöver lära sig men inte mer.

Detta leder till en välfärd som är oerhört segregerad, där många får väldigt lite och några få kan köpa sig en bra välfärd och även betala sig förbi köerna. Jag hatar det samhället, jag vill att det skall vara till för alla efter behov, därför kan man inte lova sänkta skatter. Och Reinfeldt då räcker det inte med att förflytta sig från Vaxholm till Söder i Stockholm för att lura invånarna att man är ett arbetarparti. Spel för gallerierna och en lika stor lögn som hela hans tal idag.

Det är dags att rösta bort Reinfeldt och hans ministrar.
Rösta för ett samhälle till för alla den 19 september, det ska jag göra.

Miko

Inga kommentarer: