onsdag 5 november 2008

Obama

Grattis Barack!
Jaha så var då det Amerikanska presidentvalet över för den här gången. Och nu vann äntligen den rätte kandidaten enligt mig. Man kan ju inte hurra direkt över den som har suttit de senaste åtta åren, större katastrof än Bush får man leta länge efter. Och man kan ju inte sluta och fundera över hur USA och världen hade sett ut om Al Gore hade vunnit den där November dagen för åtta år sedan när Bush faktiskt fuskade till sig segern i Florida och därmed också hela valet.

Men det är nu historia och det ska bli intressant den 20 januari när Obama kliver in i Vita huset och se vad han framtid kan ge. Jag hoppas ganska mycket på Obama inte minst för miljön och för freden i världen. Han kan gå till historien som den president som verkligen uträttade något för hela mänskligheten. Det finns stora frågor runt om vår jord dom behöver att lösas, och med rätt inställning från Barack så kan vi lyckas.

Vad det gäller den ekonomiska politiken så kan det bli ganska spännande att sa vad han kommer att göra, han är ju inte direkt känd för att vara för frihandel. Och det kan skapa lite oro i världen om det plötsligt blir strafftullar för varor till USA bara för att deras egen industri inte har hängt med i utvecklingen. Men det får framtiden utvisa.
Lycka till Barack

Miko

Inga kommentarer: