onsdag 5 november 2008

Hur skall Alliansen klara ekonomin

Ja då börjar då alliansens politik att synas runt om i vårt land. Kommunerna och landstingens ekonomier går på knäna, förutom rikemans kommunerna. resultaten av A-kasse reformen börjar nu synas, och inte minst så syns det nu som en julklapp till alla långtids sjukskrivna. Vad som händer med ändringarna av våra trygghetssystem.

Tänk er själva fler och fler blir varslade, och det leder i slutläget till att många av de varslade blir uppsagda Många av dessa har valt att stå utanför A-kassan för de har helt enkelt inte haft råd att vara med efter den drastiska höjning som regeringen gjorde när den tillträdde. Vem eller vilka kommer att få betala deras uppehälle och livsnödvändigheter.

Igår stod det också om hur förändringarna av sjukförsäkringen slår, 28 000 personer kommer lagom till jul att få reda på att de inte längre får vara sjuka. De skall testas mot hela arbetsmarknaden om de har möjlighet att ta ett jobb. Vad innebär det här då jo arbetslöshet utan några pengar. För när dessa blir utförsäkrade från försäkringskassan får de gå till Arbetsförmedlingen, vad händer där? Jo det konstateras att de inte står till arbetsmarknadens förfogande, för de är sjuka. Då får de ingen A-kassa heller, och vem får då betala. JO kommunerna via socialbidrag.

Lagom till jul så kommer alltså många människor att stå utan försörjning, kul julklapp regeringen. Och kommunerna kommer att få betala. Vad innebär det då. Jo att mest troligt så kommer Omsorg och social nämnden att få spara på andra verksamheter, för socialbidraget är en rättighet. För alla måste kunna leva ett något så när anständigt liv. Vilka drabbas då? Ja gissa två gånger, de gamla för det är den enda verksamhet vi har som vi egentligen inte måste ha i nämnden. LSS alltås handikapp verksamheten är en rättighets lagstiftning som vi inte kan krypa undan. Missbruksvård och annan vård av unga kommer bara att kosta ännu mer om vi inte tar tag i det i ett tidigt skede. Vad finns då kvar jo Äldreomsorgen.

Grattis regeringen och alliansen till en fin julklapp till redan drabbade och till att kommunerna måste spara på de som redan har det sämst i samhället
Miko

Inga kommentarer: