tisdag 18 november 2008

Det blev roligt

Ja då var budgeten klubbad och klar, och ja inget konstigt inträffade under den debatten, mer än att alliansen och SPI verkade väldigt otrygga i sina beslut. Jag tror de egentligen tycker vi har en bättre och mer långsiktig budget än deras egen. Jag bygger de tankarna på dels deras dåliga engagemang men också på att de inte kan argumentera för sina ställningstagande. Och detta kommer tyvärr att kosta mjölbys skattebetalare stora summor pengar helt i onödan.

Under den ekonomiska debatten fick vi också bevis för hur ointresserade SPI egentligen är av att driva en politik för sina väljare. Leif erkände öppet att han har inte drivit en enda fråga för att förbättre för de äldre i kommunen (stolpskott eller vad ska man kalla det). Näe det är viktigare att hålla ihop majoriteten än att stå för sina vallöften. Maktbegär eller bara dåligt omdöme ja jag tror på både och.

Men den roligaste idag var ändå under debatten om interpellationen om försörjningsstödet, och vad som görs för att få det att minska. Stort kredit i den här debatten till Irene Langvik, för att hon står för vad hon tycker och inte drar några valser för att försköna regeringens usla politik. Debatten handlade väldigt mycket om vilken människosyn som speglar inriktningen i dagens politik. Och ja skillnaderna blev väldigt tydliga där den human och omtänksamma sida som vi står för, stod mot den kalla och nedvärderande syn på sjuka och arbetslösa som tyvärr alliansen står för. Att man fortfarande inte kan skilja på försäkringar och bidrag gör mig inte bara orolig utan även förbannad. Och när man sen inte inser vilken skillnad det är att få t ex sjukpenning mot att gå och nedlåta sig till att söka försörjningsstöd. Ja vad ska man då försöka att argumentera mot. Inkompetensen och den nedvärderande människosynen är skrämmande och väldigt beklaglig, för de verkar inte inse vilka förödande konsekvenser den synen får. Det skapar det utanförskap som de härjade vilt om inför valet.

Miko

Inga kommentarer: