måndag 13 juli 2009

Fritidspolitik i Mjölby

I veckan kunde man läsa i Corren om Väderkvarnsbacken i Skänninge. http://www.corren.se/ostergotland/mjolby/?articleId=4930953&date=&menuids= Ordföranden i Kultur och fritidsnämnden tycker att man skall sköta området eller lägga ned det. Ja så kan man ju tycka, men vad står det egentligen bakom orden. I valrörelsen var ett av alliansen vallöften att man under denna mandatperioden skulle anlägga en campingplats på Väderkvarnsbacken, vilket vi är emot för vi inser att det är svårt att konkurera med närliggande campingar som tex Vätterviken. Bortkastade pengar som mycket annat alliansen gör och har gjort under deras tid vid makten. Vad har då hänt, ja efter många och långa utredningar som stärker vår åsikt så har man nu beslutat sig för att skjuta till 200 000 för att anlägga uppställnings platser för husbilar och husvagnar. Av campingen blev alltså intet.
Vi anser istället och vill skjuta till 300 000 för att rusta upp området och ordna till toaletter och omklädningsrum. Allt för att området skall var inbjudande för oss som bor i Skänninge. Det är en ide som vi tror på och som är genomförbar. Vi tycker också att det är mest just mot den som arrenderar kiosken. Vad får han ut av det kontrakt som han har när inte Skänningeborna vill gå dit.

För att påverka så gör er röst hörd via insändare eller annat då kanske ni kan få alliansen att fundera till och kanske ändra sin åsikt.
Väderkvarnsbacken är till för oss Skänningebor och skall också vara en oas för oss. Den skall rustas upp och inte läggas ner.

Miko

Inga kommentarer: