söndag 17 maj 2009

Valupptakt

Igår var jag i Norrköping på Marieborg, med ett par hundra partikamrater. Vi hade valupptakt inför EU-parlamentsvalet. Det är härligt att samlas så många partikamrater, och inleda en valkampanj. Det känns som att vi har ett goo i partiet, och det känns som om vindarna blåser vår väg. Alla man talar med är positiva och jag känner inte av de negativa vindar som oppinionssiffrrna visar. Jag har i och för sig aldrig litat på sådana undersökningar men visst visar de lite på någon form av tendens, men jag tror vi skall ta de med en nypa salt.

val upptakten så hade vi flera olika punkter, flera olika seminarier och inte minst vår kandidat Göran Färm. Under helgen så avslutade vi också ett litet projekt som vi har hållit på med. Vi slog i en spik för varje arbetslös i länet. 17000 ungefär är nu arbetslösa bara i vårt län, och vår regering sitter helt handlingsförlamad. Inget gör man utan lämnar allt i händerna på marknaden. Och hur intresserade är marknaden, ja naturligtvis inget. De ser ju en stor möjlighet att nu kunna sänka löner och inte minst kväsa fackföreningsrörelsen ordentligt.

Därför är det nu viktigt att alla röstar den 7 juni och att så många som möjligt röstar på Socialdemokraterna. Vi har tre viktiga val på drygt ett år. Vi kan vända trenden med ett allt kallare och mer segregerat samhälle men då måste alla hjälpa till och se till att vi vinner dessa val. Det är skillnaden på ett samhälle där alla får vara med eller ett där bara vissa kan vara med.

Miko

Inga kommentarer: